Четирима отказват да играят за националния по волейбол

Четирима състезатели са отказали да се отзоват на поканата на новия селекционер на националния отбор по волейбол Джанлоренцо Бленджини. Италианецът предпочете да не назовава имената им, но президентът на федерацията Любомир Ганев каза, че няма проблеми да каже кои точно са те.

„Аз ще ги кажа. Това са Георги Сеганов, Розалин Пенчев, Влади Станков и Бранимир Грозданов. От тях имаме и писмен отказ, за да не станат недоразумения, че не са разбрали или не са получили повиквателни. Чакахме такъв от Розалин Пенчев, мисля, че дойде. Това са хора, които няма да работят с националния тим следващите пет години“, заяви Ганев.

„Казвам нещата директно. Преди време играчи ми се обади по телефона и каза, че се отказва от националния отбор. Аз го казах това в интервю. Той ми се обади по телефона и ми каза: „Бате Любо, защо си казал, че се отказвам, трябваше да кажеш, че треньорът не ме иска или че съм контузен“. Предпочитам нещата да са точни и ясни“, отсече Любо Ганев.

Новият селекционер на националния отбор на България по волейбол за мъже Джанлоренцо Бленджини бе представен официално от федерацията. Той дълго говори за проекта, с който се е захванал, за философията му на работа и на игра, за проекта и мечтите. Италианецът призна, че е бил изненадан от мисленето на някои играчи, които не искат да играят за България, но той бе категоричен, че всеки има право на личен избор и той няма да разчита на тези хора.

Четете още

Избор на редактора