Четири са жертвите на потопа в Царево

Намерено е тялото на четвърта жертва на наводненията в района на Царево, съобщи кметът на общината Георги Лапчев. Тялото е извадено от катер на „Гранична полиция“.

Откритото тяло е на дъщерята на съдия Мария Москова – председател на Районен съд – Царево, която също е сред жертвите на наводнението, потвърдиха от пресцентъра на полицията в Бургас.

До късния следобед бяха идентифицирани телата на три жертви.

Очаква се утре да започне монтажът на металния мост на пътя Царево- Ахтопол. В момента се транспортират всички елементи на временното съоръжение, очаква се да бъдат на място до утре сутринта. Също така се очаква да пристигне багер, който да спомогне за демонтажа на компрометирания мост.

От полицията съобщават още, че се работи по възстановяване на моста в Царево, който е по обходния маршрут. Образувалата се дупка се запълва със скална маса, за да може да се пусне движението на леки автомобили по него. Очаква се движението да бъде възстановено до около три часа.

Ограничено е движението по пътя Царево – Малко Търново след с. Изгрев. То се осъществява в една лента по съоръжение, което също се е компрометирало вследствие на валежите, допълват от МВР.

Също така се въвежда временна организация и движение в една лента по съоръжението на р. Караагач между Китен и Царево, поради нужда от усилване вследствие на валежите и бедствената ситуация.

Четете още

Избор на редактора