Чешкият Орбан и съпругата му се разделят след 30 г.

Предприемачът, председател на ANO и бивш премиер Андрей Бабиш (69) и съпругата му Моника (49) обявиха в петък, че се разделят. Те бяха заедно тридесет години, седем от които женени. Двамата увериха, че семейните връзки ще останат силни дори и заради двете им деца, съобщава idnes.cz.

Бабиш, често наричан Чешкия Орбан, заради популистките си разбирания, беше митистър председатели от 2017 до 2021 г.

„След тридесет години заедно, пълни с възходи, падения и незабравими преживявания, Моника и аз решихме, че пътищата ни вече се разделят“, каза двойката Бабиш в общ пост в Instagram. Те избраха седемгодишната си сватбена снимка за обявяването на раздялата.

„Като родители на две прекрасни възрастни деца, най-голямото ни желание е да запазим семейната хармония. Благодарим ви за разбирането и молим за поверителност. Нашите семейни връзки остават силни и дори когато личните ни пътища се променят, нашата любов и уважение един към друг и към нашите деца остават същите“, добавиха те.

Обществото отдавна спекулира за раздялата под публикациите на Бабиш в социалните мрежи. Най-големи въпроси повдигна великденската ваканция на Малдивите, където Андрей Бабиш пътува сам, докато съпругата му Моника Бабишова по това време прекарваше времето си с приятелките си в Рим.

От публикацията не става ясно дали двойката възнамерява да се разведе. При евентуален развод обаче адвокатите ще трябва да се заемат с подялбата на имуществото на Бабиш. Според оценките възлиза на около 140 милиарда крони. Сегашният лидер на опозицията притежаваше концерна „Агроферт“, който обаче беше прехвърлен на доверителни фондове през 2017 г. заради изменение на Закона за конфликт на интереси.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrej Babiš (@andrejbabis)

Моника и Андрей Бабиш, двадесет години по-възрастен, се запознават през 1992 г., тя се присъединява към компанията Lovochemie като секретар, където Бабиш е един от директорите. Те казаха „да“ след няколко години съвместен живот през 2017 г. във фермата Čapí hnízdo извън Прага , която Бабиш притежава.

Моника Бабишова обикновено придружаваше съпруга си на обществени събития и в обществото, например тя премина през целия процес на президентските избори с него през януари миналата година. Тя също често се появява на семейни снимки, публикувани в Instagram на Бабиш.

Двойката има две деца заедно, Вивиен (23) и Фредерика (19). Синът в момента учи в чужбина, дъщерята учи и работи едновременно.

Четете още

Избор на редактора