Чилаверт, великият вратар голмайстор, иска да е президент на Парагвай

Един от най-популярните футболисти в Южна Америка – вратарят Хосе Луис Чилаверт, ще се кандидатира за президент на родината си Парагвай.

Изборите за нов държавен глава ще се проведат през месец април 2023-та, съобщиха медиите в страната.

Самият Чилаверт вече започна своята предизборна кампания, публикувайки снимки и статуси в социалните мрежи, демонстрирайки намеренията си.

Чилаверт е уникален, защото е на второ място в света по голове сред вратарите – 62. Той е рекордьор по голове за национален отбор – 8. Единственият вратар в света, който е правил хет-трик – 3 попадения в един мач.

Вече на 57 години, някогашният идол на аржентинския клуб „Велес Сарсфийлд“ и националния отбор обяви, че ще бъде един от тези, които ще се кандидатират на изборите догодина.

„След като размишлявам и чувствам отговорността да изградя по-добър Парагвай, решавам да формализирам кандидатурата си за президент, така че нашите хора да се почувстват отново горди парагвайци“, увери той.

Чилаверт представи лозунга на кампанията си – публикува изображение в социалните мрежи с хаштаг #Буден Парагвай! Стоп на корупцията!“

Освен това създаде уебсайт, където обяснява своите предложения по определени въпроси като образование, социални грижи, икономика, енергетика, инфраструктура и сигурност преди изборите през април 2023 година.

Четете още

Избор на редактора