Чистка в Украйна: Уволнени са петима областни управители и четирима зам.-министри

Вълната от уволнения на представители на властите в Украйна продължава и днес. От постовете си бяха отстранени петима областни управители и четирима заместник-министри, предадоха световните агенции, като се позоваха на министъра от кабинета Олег Немчинов.

Той съобщи, че правителството е съгласувало уволнението на  областните управители на Киевска, Днепропетровска, Запорожка, Херсонска и Сумска област – Олексий Кулеба, Валентин Резниченко, Олександър Старух, Ярослав Янушевич и Дмитро Живицки.

Уволнени са също четирима заместник-министри – Вячеслав Шаповалов (на отбраната), Иван Лукеря (на териториалното развитие и общините), Вячеслав Негода (също на териториалното развитие и общините) и Виталий Музиченко (на социалната политика), каза правителството в изявление.

Вчера президентът Володимир Зеленски съобщи за предстоящи кадрови промени в министерствата, други структури на централната власт, регионите и правоохранителните органи.

Това стана в разгара на медийни съобщения за корупционен скандал във връзка със снабдяването на въоръжените сили на фона на руската инвазия в страната, отбелязва Франс прес.

Ройтерс посочва, че друга цел на украинския президент е да направи своето управление по-ефикасно.

РЕКЛАМАspot_img