Чудото на Коледа! Жена роди два пъти за 2 дни

Американка с рядка двойна матка е родила два пъти в рамките на два дни.

32-годишната Келси Хачър родила едната си дъщеря във вторник, а втората в сряда в болницата на Университета на Алабама в Бирмингам (UAB).

Момичетата са описани като братски близнаци с отделни рождени дни.

Хачър заяви, че семейството вече се е върнало у дома и може да се наслади на празниците, съобщава BBC.

На 17-годишна възраст на Келси е било съобщено, че има двойна матка, което UAB описва като рядка вродена аномалия, засягаща 0,3 % от жените. А шансовете за забременяване в двете матки са още по-малки – „едно на милион“, според UAB.

Подобни случаи в световен мащаб са изключително редки. През 2019 г. лекар в Бангладеш съобщи, че жена е родила близнаци почти месец след като е родила недоносено бебе в другата си матка.

Келси Хатчър е имала три предишни нормални бременности. Този път тя също смятала, че е бременна само в едната си матка – докато рутинен ултразвук не показал, че във втората ѝ матка също има бебе.

„Аз изтръпнах… Просто не можехме да повярваме“, спомня си тя.

От UAB описват бременността ѝ като рутинна. Професор Ричард Дейвис, който е ръководил раждането, изтъкна, че всяко бебе се е радвало на „допълнително пространство за растеж и развитие“. Tова е така, защото всяко бебе е имало самостоятелна утроба – за разлика от типичната бременност с близнаци.

Четете още

Избор на редактора