Шварценегер на съд за катастрофа в Лос Анджелис

Арнолд Шварценегер е даден на съд за причинена от него автомобилна катастрофа миналата година, съобщи електронното издание Ти Ем Зи. Жената, която е завела делото, твърди, че може да страда от трайни увреждания в резултат на инцидента.

Според съдебните документи, с които Ти Ем Зи е запознат, ищцата Черил Огъстин твърди, че шофирала към пресечката на булевард Сънсет и авеню Алънфорт в Лос Анджелис през януари 2022 г., когато автомобилът й бил блъснат от колата на Шварценегер. Според жената актьорът и бивш губернатор на щата Калифорния шофирал „неправомерно и безразсъдно“ и носел вина за инцидента и за нейните физически наранявания, както и за „шок и увреждане на нервната й система“. Огъстин е убедена, че травмите й „ще доведат и до трайни увреждания“.

Тя води дело за обезщетение, за да покрие медицинските си разноски, щети върху автомобила й и други, уточнява БТА.

При инцидента, за който американското издание първо е съобщило миналата година, Шварценегер е управлявал Yukon SUV, с който се блъска в червен Prius. След удара колата на актьора се обръща и блъска и автомобил порше Taycan. Свидетел тогава казва, че инцидентът бил като сцена от екшън филм и че жената от червения Prius, която е ищцата Огъстин, кървяла обилно от рана на главата, преди да бъде откарана в болница. Според източници от полицията виновник на катастрофата бил Шварценегер, който опитал да завие наляво на червен сигнал на светофара.

Четете още

Избор на редактора