Шварценегер продаде на търг „задържания“ часовник

Актьорът и бивш политик Арнолд Шварценегер продаде на търг луксозния часовник, с който беше задържан от митническите служители на летището в Мюнхен в сряда. Цената на артикула в търга скочи до 270 000 евро, съобщава Bild.

В момента може би най-известният часовник в света беше закупен от бизнесмена Клеменс Халман. Мултимилионерът е известен и като съпруг на бившата победителка в Next Top Model на Германия Барбара Майер.

Около 160 гости участваха в климатичния благотворителен търг в тиролското село Гоинг ам Вилден Кайзер, които платиха от 3000 евро за участие.

Шварценегер се появи сред гостите малко след 19 часа, според вестника. Той само поздравил присъстващите журналисти без да дава интервюта.

Актьорът, нашумял най-вече с ролята си на Терминатора, привлече вниманието към себе си в сряда, когато беше задържан от митнически служители на летището в Мюнхен. Той не е декларирал часовника за митническо освобождаване.

„Ако стоките останат в ЕС, те трябва да бъдат обложени с данък и освободени, каза говорител на митниците.- Това важи за всички“.

Четете още

Избор на редактора