17.1 C
София
петък, 30 септември, 2022

Шойгу докладва на Путин: Луганската република е освободена

Луганската народна република е освободена. Това е докладвал руският министър на отбраната Сергей Шойгу на президента Владимир Путин, съобщи БТА, позовавайки се на ТАСС. Руските войски са превзели Лисичанск и Луганска област, предадоха информационните агенции.

“Сергей Шойгу докладва на върховния главнокомандващ на руските въоръжени сили Владимир Путин, че Луганската народна република е освободена”, се казва в съобщение на руското министерство на отбраната.

Ведомството отбелязва, че руските войски и милициите на самопровъзгласилата се Луганска народна република са установили пълен контрол освен над Лисичанск, и над редица намиращи се в околността населени пунктове, най-големите от които са Белогоровка, Новодружеск, Малорязанцево и Белая Гора.

Украинските бойци седмици наред отбраняваха Лисичанск и се опитваха да не допуснат той да последва съдбата на съседния Северодонецк, който миналата седмица падна в руски ръце. Снощи украински президентски съветник прогнозира, че съдбата на Лисичанск вероятно ще бъде решена до дни.

spot_img

Още по темата

spot_img

Последни новини