Шофьорът убиец: Не знам защо съм тук, бях отвлечен. Бият ме!

С неподозиран цинизъм Георги Семерджиев разкри козовете си на защита в съда. Той заяви, че няма причина да е задържан, защото бизнесът му е законен и никога не се е крил. Той твърди, че навсякъде го бият и иска да бъде настанен в болница.

„Не знам защо съм тук! Бях отвлечен“, това заяви в съдебната зала шофьорът убиец. Той обясни, че не разбира за какво го обвиняват, бил отвлечен и не знае къде е личната му карта, а на въпрос кога е станало това, той отговори, че не си спомня. После уточни, че се е случило около 17 часа на 5 юли и не си спомня как, но се събудил на следващия ден в дома си, когато полицаите нахлули в дома му, предаде БТА.

Семерджиев заяви, че няма причина да е задържан, защото бизнесът му е законен и никога не се е крил. Обясни, че книжката му не е фалшива.

Прокуратурата посочи, че след инцидента Семерджиев се е обадил да му донесат стълба, за да влезе в дома си. Сред хората, които се включили в това, била и полицайката Симона Радева.

Експертиза показва, че по скоростния лост и вратата на колата има негови следи. Едната маратонка на Семерджиев е намерена в колата, а другата – в дома му.

Редица свидетели описали високата скорост, с която колата на Семерджиев се е движила.

Повдигнаха нови обвинения на Георги Семерджиев във връзка с катастрофата на бул. „Черни връх“. Това съобщиха от Софийската градска прокуратура.

„В рамките на днешния ден наблюдаващите прокурори повдигнаха ново обвинение на лицето, за което се предполага, че е извършило пътнотранспортното произшествие. На първо място той е привлечен за ПТП, което представлява особено тежък случай заради това, че е настъпила смъртта на две млади жени и заради това, че са извършени много нарушения в Закона за движение по пътищата“, каза прокурорът Христо Кръстев. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от 5 до 20 години.

Второто престъпление, за което обвиняемият е привлечен към наказателна отговорност, е управление на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества. Това е случай от 10 юни 2022 г., а не сега от 5 юли.

В кръвта му тогава са открити амфетамин и метамфетамин, съобщи още Кръстев. И уточни, че за това се предвижда наказание лишаване от свобода от 1 до 3 години.

„Третото престъпление, за което обвиняемият е привлечен, е използване на официален, неистински документ – свидетелство за управление на МПС, на което е придадено вид, че е издадено от компетентните власти на Швейцария. За него се предвижда до 8 години лишаване от свобода”, заяви още прокурорът.

По думите му все още се очаква резултатите от кръвната проба, взета след жестоката катастрофа на бул. „Черни връх”.

Днес колегите ще обосноват защо е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление, каза прокурор Кръстев във връзка с предстоящата мярка и заседание на СГС.

Полицайката Радева пък заяви: „Съвестта ми е чиста, а всички ще си сърбате попарата.“

Назначена е допълнителна проверка, тъй като по делото има данни, че полицейски служители са нарушавали служебните си задължения.

Тя ще установи дали те са помагали на обвиняемия преди извършване на престъплението като са го прикривали при управление на МПС без шофьорска книжка, както и дали са му помогнали да се укрие след настъпване на катастрофата в София.

Прокурор Иво Илиев каза, че все още не са готови резултатите от кръвната проба за наркотици. „Ние смятаме, че по-скоро има наркотици, съобразно поведението му, но това не би не би повлияло на квалификацията на престъплението”, уточни той.

На въпрос на медия във връзка с полицейската служителка Симона Радев, той каза, че тя е свидетел по досъдебното производство. „Дала е показания, които няма как да разкрия”, каза Илиев, като не даде повече подробности.

Четете още

Избор на редактора