Щедър Цветанов дарява 8500 гласа на Промяната

Цветан Цветанов и партията му „Републиканци за България“ няма да участват на парламентарните избори на 2 април. Но бившият втори в ГЕРБ сензационно обяви кого ще подкрепи на вота.

На тези избори „Републиканци за България“ ще подкрепят по места кандидатите на „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“, партията няма да участва пряко във вота, съобщи Цветанов в Шумен.

„Ние и на предишните избори подкрепихме „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“, защото сме сериозна алтернатива на ГЕРБ. И въпреки че аз съм създавал ГЕРБ, сега търсим друга алтернатива заради предателството към стойностните и качествени членове на ГЕРБ.

Това предателство се измерва и с намаляващата подкрепа за ГЕРБ – през 2009 г. партията имаше 1,6 милиона гласоподаватели, на всеки следващ избор те намаляваха – до 1,100 милиона, след това до 800 000, последно до 600 000 души“, коментира Цветанов пред Radian.bg.

На последните избори, на които участва – през юли 2021 г., партията на Цветанов взе 8 546 гласа или (0.31%). Това са избирателите на републиканците, на които ПП и ДБ могат сега да разчитат.

Четете още

Избор на редактора