Як кютек след мач в Анкара. Съдията в болница

Як кютек се заформи след мач от турската Суперлига в Анкара, съобщават турските медии.

Президентът домакините от Анкарагюджю Фарук Коджа се нахвърли с юмруци върху рефера Халил Умут Мелер веднага след последния съдийски сигнал на срещата с Ризеспор, завършила наравно 1:1.  Силите за сигурност обградиха Мелер, който падна на земята от удара.

Всичко това се разигра пред очите на българския национал Мартин Минчев, който облича екипа на Ризеспор.

Мениджърите се опитаха да успокоят Фарук Коджа, който припадна за известно време след този ход и му стана лошо.

Халил Умут Мелер беше отведен в съблекалнята при засилени мерки за сигурност 10 минути след нападението.

Междувременно феновете на Анкарагюджю подкрепиха своя президент Фарук Коджа и го аплодираха. Имаше и фенове, влизащи на терена от трибуните, но охраната се намеси.

Съдията на мача Халил Умут Мелер изгони добре познатия у нас Али Соу от домакините с втори жълт картон в 50-ата минута на мача. Това решение предизвика бурна реакция от трибуните. Ризеспор успяха да стигнат до изравнителен гол в последната минута на мача.

Реферът беше откаран в болница с линейка. 

„Има кървене и пукнатини около окото. Тъй като има травма на главата, ще е под наблюдение до сутринта. Доволни сме, че няма опасност за живота“, каза главният лекар на болницата  д-р Мехмет Йорубулут.

След събитията президентът Реджеп Тайип Ердоган сподели публикация в своя акаунт в социалните медии и осъди нападението срещу рефера Халил Умут Мелер.

 

Четете още

Избор на редактора