Янев допуска, че Копринков е действал зад гърба му

За 7-те месеца, в които бях премиер, съм се видял с Николай Копринков един или два пъти. Въпросът е, че той вероятно се е опитвал зад гърба ми да прави някакви неща, които аз съм парирал, когато съм знаел за тях.

Това заяви пред Нова телевизия лидерът на „Български възход“ Стефан Янев.

Николай Копринков е секретар по вътрешна политика на президента Румен Радев и бивш кмет на пловдивското село Труд, припомня offnews.bg.

Тази седмица председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски поде атака срещу президента – поиска му „оставката“, нареди му „да си основе проектчето“ и го нарече „цирково куче на Нинова“. Пеевски се закани, че ДПС ще започва да изисква информация от прокуратурата за това какво става с разследванията на съветници на президента.

Към него се присъедини и лидерът на БСП Корнелия Нинова, която насърчи Пеевски „да продължи да говори, защото най-вероятно има доказателства“.

Днес Стефан Янев заяви, че Николай Копринков никога не му се е обаждал, докато е бил служебен министър-председател:

„Може би за тези 7 месеца сме се видели един или два пъти. Но въпросът е, че той вероятно се е опитвал зад гърба ми да прави някакви неща, които аз съм парирал, когато съм знаел за тях. В момента не мога да се сетя за конкретен пример, защото са били дребни неща.“

По думите му е реагирал „според възможностите си“.

„Давам един пример. По едно време колегите брояха колко заместник-министри съм уволнил. Аз не съм водил статистика, не помня точната бройка, но спориха дали са 12 или 13. Там, където съм знаел и можел – съм реагирал“, каза Стефан Янев.

Четете още

Избор на редактора