Автобуси заместват влаковете в Гърция до края на март

Пътниците на влаковете в Гърция се превозват с автобуси. До края на месеца няма да се движи нито един влак, съобщават синдикатите, които са блокирали целия железопътен трафик. Не могат да се извозят контейнерите от пристанища и гари, което затруднява бизнеса.

Автобуси превозват пътниците по маршрутите на спрените влакове, а цената на билетите е същата като за влак. Това ще продължи поне до края на месеца, когато ще се пуснат в движение пътническите влакове след въвеждане на мерките по безопасност на трафика, съобщават от железопътната компания ОСЕ.

Синдикатите са категорични, че няма да допуснат нито един влак без гаранции за сигурност на движение. Железничарите осуетиха опитите на компанията да пусне товарни композиции към Скопие и София. Според синдикатите и тези направления не са напълно сигурни за движение. В същото време закъсняването на стоките поради спрените влакове увеличава цената на трансфера с товарни камиони.

Търговците съобщават за загуби и липса на стоки на пазара.

По настояване на опозицията специална комисия ще разгледа всички договори по приватизация на железниците и финансирането на влаковия транспорт, уточнява БНР.

Четете още

Избор на редактора