Агитката на „Вардар“ ще пази за деня на Гоце Делчев в „Св. Спас“

Агитката на футболния „Вардар“ (Скопие) обяви, че ще присъства на отбелязването на деня на раждането на Гоце Делчев на 4 февруари, което ще се състои в църквата „Свети Спас“ в Скопие, предава македонското електронно издание „Трибуна“.

„Комитите“ отправиха призив към обществеността, чрез транспарант и от трибуните по време на хандбалния мач „Вардар“ – „Партизан“.

Освен лозунга „червено-черен свят“, те призоваха за действие. „Стани македонец, трябва действие, за учителя, който обедини целия народ“, гласи транспарантът, под който е рождената дата на Делчев.

Тази сутрин в София със 184 гласа „за“ и 1 „въздържал се“ депутатите в 48-то НС приеха в последния си работен ден документ, с който осъждат остро антибългарската реторика в РС Македония.

София осъди говора на омразата и настоява за изпълняването на Договора за приятелство, който властите в Скопие не спазват.

Декларацията на НС бе гласувана само ден, след като делегация на македонските българи беше приета в Европейската комисия от еврокомисаря по разширяването Оливер Вархеи.

Четете още

Избор на редактора