Агресивни маймуни тормозят суверенен японски град

Нагли маймуни без всякакви задръжки осъществиха пълномащабна агресия на територията на мирния японски град Ямагучи. Властите на града обявиха, че са принудени да се защитят, използвайки оръжие срещу мародерите, заради които 42 души са пострадали през последните седмици, съобщи БНР. Засега оръжията са само упойващи.

Японските макаци често се срещат в големи части от страната, като в някои от тях нанасят сериозни вреди – изяждат посеви и дори влизат в домове. Но вълната от маймунски атаки в града в Западна Япония са необичайни – възрастни и деца са с нанесени рани от нокти и ухапвания.

„Целият град е заобиколен от планини и маймуни се срещат често – заявиха представители на местните власти пред АФП. – Но рядко е имало толкова нагли атаки в такъв кратък период от време. Първоначално само деца и цени бяха нападани. Но отскоро и възрастни хора и мъже също станаха обект на агресия“.

Засега нараняванията са повече леки, но властите вземат по-строги мерки, след като заложените хуманни капани не са дали резултат.

Четете още

Избор на редактора