Антикорупционната комисия е осъдена да плати 250 000 лв.

Антикорупционната комисия КПКОНПИ е окончателно осъдена да плати над 250 000 лева като разноски по дело за конфискация, което е водила и загубила пред Софийския градски съд. Това съобщава вестник „Сега“ след проверка в съдебните регистри.

Върховните магистрати приемат, че Апелативният съд в София правилно е оставил без разглеждане повторно подадена от КПКОНПИ частна жалба срещу влязлото в сила определение от септември 2020 г., с което Софийският градски съд е постановил комисията (по онова време комисията за конфискация) да заплати на Е.В., В.В., Ц.В. и Е.К. разноски по воденото срещу тях дело.

През 2020 г. Софийският градски съд осъжда КПКОНПИ да плати на Е.В. и В.В. общо 121 950 лв. за съдебни разноски, на Ц.В. – 80 000 лв., а на Е.К. – 50 000.

Определението на ВКС, с което КПКОНПИ е осъдена да плати над четвърт милион лева, не подлежи на обжалване.

При първото гледане на делото във върховния съд се разбира, че КПКОНПИ всъщност е изпуснала срока за обжалване пред последната инстанция. И сега в съдебния акт се припомня, че споровете, разрешени за влязло в сила съдебно решение, не може да се пререшават. А въпросът с разноските вече е изяснен.

Четете още

Избор на редактора