Арабите обезумяха, Меси избра Интер Маями пред парите им

Арабите обезумяха, Меси избра „Интер Маями“ пред парите им! Снощи звездата на световния футбол обяви официално, че преминава в американския тим. И започнаха чудесата – цената на билета за първия му мач надмина цената на финала на НБА – 521 долара!

„Ал-Хилял“ направиха последен отчаян опит да подпишат с Меси, като предложиха € 1,5 млрд. за три години. „Те обезумяха, когато видяха, че той избра „Маями“…“ Това написа първа журналистката Хелена Кондис Едов в своя туитър.

35-годишният Меси призна това в интервю пред вестник „Спорт“. Договорът му е за три години, съобщава Tyc Sports и ще бъде подписан на 1 юли.
В контракта е записано, че Меси може да стане свободен агент след втория сезон.

„Взех решение да отида в Интер Маями. Все още сделката не е финиширана на 100%, като остават само няколко малки детайла, но решението е взето“, отсече Меси.

И започнаха чудесата. Първо, още щом «Интер Маями» съобщи новината, отборът събра 1 млн. лайка за 12 минути в официалния акаунт на клуба само в Инстаграм, съобщава Sportskeeda.

„Да, напускам Европа. Истината е, че имах оферта от друг европейски отбор, но дори не съм я обмислял, защото в Европа единствено бих играл за Барселона. След като спечелих Световното първенство и нямаше как да се завърна в Барса, реших да отида в американската лига и да опитам различен футбол, различен начин на живот.

Разбира се, ще имам и същите отговорности и същото желание да побеждавам и да играя добре. Сега обаче ще бъде с малко повече спокойствие“, каза още Меси.

Второто чудо стана с цената на билетите, съобщава пък SportsLens. За първия му мач с новия клуб на 21 юли тя е вече $ 521.

За сравнение, цената за билета в третия мач от финала в НБА между Маями и Денвър бе $ 412.
Допреди обявениятрансфер на Меси билетът за първия мач на Интер Маями бе $ 29.

Четете още

Избор на редактора