Арестуван е сръбският килър – Урош Блажич, 21-годишен. Издирват негов съучастник

Полицията арестува заподозрения за убийството на 8 души и раняването на 14 други, предаде АФП, позовавайки се на сръбската държавна телевизия.
„РТС научи, че убиецът е арестуван близо до Крагуевац“, обяви държавният телевизионен канал, визирайки града в централна Сърбия.

Агенция Танюг информира ,че полицейската операция продължава и се издирва и негов съучастник. Медиите в страната съобщават и за няколко други инцидента с оръжие, при които има ранени.

Според сръбски медии задържаният се казва Урош Блажич, роден 2002 г.

Късно снощи младият мъж е открил огън по група хора в училищен двор с автоматична пушка в село Дубона, община Младеновац, на около 60 км южно от Белград. После отпътувал с колата си за съседните села Мали Орашие и Шепшин, където също е стрелял.

Заподозреният бе задържан след продължила часове мащабна операция по издирване му. В нея се включиха над 600 души – полицаи, специални части, жандармерия, затворени бяха магистрали и пътища, използвани бяха хеликоптер и дронове, а през нощта – и термокамери.

Поредното масово убийство в Сърбия стана по-малко от 48 часа след като в сряда 13-годишно момче 9 девет души – седем момичета, едно момче и охранител, и рани 7 в училище в Белград.
В тяхна памет в Сърбия от вчера е в тридневен национален траур.

Един от убитите при ужасяващото престъпление е открит от майка си в двора на училището. Той излязъл вечерта от дома си, за да се срещне с приятели. Тъй като не отговарял на телефона на майка си, която упорито му звъняла, тя слязла и намерила сина си окървавен на пейка.

Съседи разказват, че убиецът бил проблемен и си личало, че, както се казва, нещо не му е наред.
„Посред зима отиваше по шорти и тениска да кара мотора си“, разказват съседи.

Претърсена е вилата на заподозрения край блокираните села. Там е открито голямо количество оръжие и боеприпаси.

Министерството на здравеопазването призовава гражданите да дарят кръв за ранените при стрелбата.

Четете още

Избор на редактора