Мъж в Сливен сякъл брат си с меч

Районният съд в Сливен постанови мярка за неотклонение „задържане под стража“ към мъж с инициали Й.У., причинил средна телесна повреда на брат си. Това съобщиха от Районната прокуратура, по чието искане е взета мярката.

Престъплението е извършено на 20 януари 2023 г. в сливенското село Трапоклово, когато между двамата братя възникнал конфликт. Обвиняемият взел меч, семейна собственост, с острие с дължина около 60 см. Насочил го към врата на брат си и го заплашил с убийство.

Пострадалият се предпазил от острието с ръка, като така са били срязани сухожилията на три от пръстите на дясната му ръка.

Престъплението е извършено в условията на опасен рецидив, като обвиняемият е осъждан вече за държане на наркотици и управление на автомобил след употреба на наркотици, каза за БТА говорителят на Районната прокуратура прокурор Катя Стаменова.

Предявените обвинения са за тежки умишлени престъпления, за които законът предвижда над пет години затвор. За средна телесна повреда се предвиждат от 5 до 12 години лишаване от свобода, като все още няма окончателна съдебно-медицинска експертиза за характера на телесната повреда, т.е. възможно е увреждането да е по-тежко. За заплаха за убийство се предвижда до шест години затвор.

Ще бъдат назначени експертизи, които да установят дали обвиняемият е бил под въздействие на определени вещества и какво е било психичното му състояние при извършване на деянието, посочи поркурор Стаменова.

Четете още

Избор на редактора