Арестуваха 53-годишен, лепил некролози на жив съдия

Полицията задържа 53-годишен мъж, който лепил некролози на жив съдия пред сградата на съд в столицата, съобщи БНР.

Арестуваният е бил обявен за общодържавно издирване по друго дело. Арестуван е на територията на Стара Загора след няколко дни издирване.

Некролог на съдия Станислав Седефчев беше разлепен на няколко места около сградата на Наказателното отделение на Софийския районен съд на бул. „Ген. М. Д. Скобелев“, алармираха магистрати. Фамилията му нарочно е написана „Серефчев“.

От Софийския районен съд съобщиха, че съдия Станислав Седефчев е в добро здраве и заседанията на неговия състав продължават по график.

На некролога пише, че съдията е починал след продължително умствено заболяване. „Ти беше закрилник и приятел на циганите от „Христо Ботев“, „Факултето“, Захарна фабрика“ и „Филиповци“. Даваше ни само условни присъди или ни оправдаваше. Ти бдеше над нас и ни поучаваше. Ти ни обичаше и д*** даваше… Никога няма да те забравим – тебе и твоето д***! Почивай в мир!“, гласи текстът, а подписът е „От опечалените“.

Това не е първият случай, в който се използва отвратителният прийом да се поставя некролог на жив юрист.

Приживе некролог на Камен Ситнилски беше залепен на сградата на Висшия съдебен съвет. Имаше подобен случай и с адвокат Ирен Савова.

Четете още

Избор на редактора