Аржентинец от Лудогорец вкарва повече от Меси

С двата си гола при успеха с 3:2 над Локомотив (Пловдив) нападателят на Лудогорец Матиас Тисера стана най-резултатният аржентинец в европейските лиги, които се играят в цикъл есен-пролет. Той вече има 9 попадения от началото на сезона, като изпревари по този показател великия Лионел Меси, който има 7 гола за Пари Сен Жермен, съобщава Спортал.

Меси е отбелязал своите 7 попадения за парижани в Лига 1 в рамките на 12 мача, или по-точно казано 1057 минути. Капитанът на Аржентина бележи на всеки 151 минути. Тисера е отбелязал 9-те си гола само за 805 минути или иначе казано играчът на Лудогорец вкарва на всеки 89 минути.

Зад 26-годишния нападател на разградчани остава и Лаутаро Мартинес от Интер, който има 7 попадения. Звездата на “нерадзурите” е отбелязал своите голове в 14 мача и по-конкретно за 1135 минути. Така той вкарва на всеки 162 минути. С 6 попадения е Чими Авила от Осасуна. Той е отбелязал головете си в 13 двубоя.

Матиас Тисера дойде в Лудогорец в началото на 2022 година и реално дори няма цяла година в България. Той бе привлечен от Платензе за точно 881 000 евро, с етикета “втори голмайстор на аржентинската Примера дивисон” след Хулиан Алварес, който понастоящем е част от Манчестър Сити, но логично е резерва на Ерлинг Холанд. Алварес имаше 20 гола в редовния сезон, а Тисера беше втори с 14.

Четете още

Избор на редактора