Арсенал отново е на върха след победа над Челси

Арсенал се върна на върха в Премиър лийг след победа в голямото градско дерби с Челси. „Артилеристите“ надвиха „сините“ с 1:0 като гост на „Стамфорд Бридж“ и така свалиха от върха шампионите от Манчестър Сити.

Успехът на футболистите на Микел Артета със сигурност кара феновете вече все по-смело да мечтаят за нещо по-голямо този сезон. За Арсенал това бе трета поредна победа срещу съперник от така наречената „Голяма шестица“ в Англия – където освен тях са Манчестър Юнайтед, Тотнъм, Манчестър Сити, Челси и Ливърпул.

Единственият гол бе дело на Габриел в 63-ата минута. Тогава бразилецът се разписа с глава след изпълнение на корнер, като това бе десети негов гол с екипа на Арсенал. И десетте неизменно идват след статични положения.

Като цяло гостите бяха отборът, който създаде повече опасности пред вратата на съперника и закономерно стигнаха до попадение, оказало се със стойността на три точки.

Пиер-Емерик Обамеянг, бившият капитан на Арсенал, започна като титуляр за Челси, но не успя да помогне на новия си тим и се запомни единствено с жълтия картон, който си изкара.

Преднината на „топчиите“ спрямо Ман Сити е две точки – 34 срещу 32. Челси пък няма победа вече четири мача и е далеч назад в класирането, заемайки седмо място.

Четете още

Избор на редактора