Арсенал разгроми Кристъл Палас и се утвърди на върха

Арсенал постигна категорична победа с 4:1 при домакинството на Кристъл Палас от 28-ия кръг на Висшата лига. По този начин „артилеристите“ отвориха разлика от осем точки пред втория Манчестър Сити, който е и с мач по-малко.

Аарън Рамсдейл се наложи да се намесва решаващо в 12-ата минута, когато отрази опасен удар на Уилфред Заха. Арсенал успя да поведе в резултата в 28-ата минута. Пред Габриеле Мартинели се откри чудесна възможност, а той със силен удар вкара топката във вратата на Джо Уитуърт.

„Артилеристите“ удвоиха своята преднина в 43-ата минута, когато Бен Уайт подаде на Букайо Сака, който с премерен удар вкара топката във вратата на Уитуърт.

В 55-ата минута Арсенал направи резултата 3:0. Леандро Тросар комбинира с Гранит Джака, който намери път към вратата на Джо Уитуърт.

Кристъл Палас намали своя пасив в 63-ата минута. След центриране от корнер в наказателното поле на Арсенал Джефри Шлуп бе много добре пласиран и успя да вкара топката във вратата на Рамсдейл.

Арсенал направи резултата 4:1 в 74-ата минута. Букайо Сака с удар от границата на наказателното поле на Кристъл Палас вкара топката в долния десен ъгъл на вратата на Уитуърт.

С тази победа Арсенал е лидер в класирането с 69 точки, а Кристъл Палас е дванадесети с 27 точки, като е само на три от зоната на изпадащите.

Четете още

Избор на редактора