Асен Василев: Ние сме промяната срещу кюлчетата и тя няма да отмине!

„Ние сме една промяна, която няма да отмине. Всички опити за нови коалиции имат за цел само едно – да спрат мерките, които предприемаме срещу схемите. И това ви пречи и ще продължи да ви пречи! Ще останем тук и ще си отвоюваме държавата обратно с всички мерки на парламентаризма. Това е най-добрата антикризисна мярка за кюлчетата и кражбите, това е така, защото сте в криза. В дълбока криза сте, г-н Карадайъ, която ви накара да се прегърнете с „Възраждане““. Това заяви финансовият министър Асен Василев в дебатите за оставката на председателя на Народното събрание.

„Ако си мислите, че ще ни притесните като правителство и ще се договорим с вас – няма“. Това заяви от парламентарната трибуна премиерът Кирил Петков. Той се възмути, че над два часа в залата се дискутира оставката на председателя на Народното събрание Никола Минчев вместо да се обърне внимание на важните за хората проблеми. „Слушаме какви ли не мнения и през цялото време се чудя защо 120 депутата слагат като най-голям приоритет днес смяната на г-н Минчев. Нима оставката му е по-важна от цените на тока, от нивата на пенсиите, от семейните облекчения. Може би се страхувате, че Минчев ще направи неща, които ви притесняват, че Бойко Рашков ще бъде избран за КПКОНПИ? Може би ви е страх, че ще има съдия, който ще ревизира дейността на главния прокурор“, каза премиерът.

Бойко Борисов ми предложи да стана председател на парламента през 2017 г., за да няма коалиция с ГЕРБ, разкри Корнелия Нинова при дебатите в парламента. Отказът й още тогава бил доказал, че левицата не се бори за постове и пари.

„Цял ден се говори за мафия, задкулисие и борба с тях. Била съм депутат, водили сме ожесточени битки със задкулисието и с премиера Борисов в продължение на 5 години – заяви Нинова. – Познаваме всичките маниери на това задкулисие.

Опитваха да ни купуват, правиха ми три пъти вътрешнопартиен преврат, изпитала съм го на личен гръб“, заяви лидерът на БСП като подчерта, че темата днес е „задкулисие срещу правила и ред, кражби срещу справедливост, незаконно обогатяване на една клика срещу доходите на хората“.

Председателят на БСП заяви, че е била свидетел на много тежки сцени в залата, но такова политическо озверяване вижда за пръв път. „Работи се без грам мисъл, какво ще стане утре, вдругиден, как ще изкараме есента, как народът ще преживее зимата… Разрушавате, но няма алтернатива. Каква е тя всъщност? Може би я има – „Възраждане“, ДПС, ГЕРБ и ИТН. Това е изборът“, обобщи Нинова.

„Как се съчетава желанието за напускане на НАТО и ЕС с явно демонстрираните евроценности от ГЕРБ и ДПС?“, попита тя. „Много критикувате нашата коалиция как десни и леви са се събрали. Но ние имаме обща цел – да премахнем властта на мафията“, каза още Корнелия Нинова.

„Мафията и задкулисието нямат цвят и партия. Нямат идеология, освен една – пари, кражби, злоупотреби на гърба на народа“, дкатегорична е Нинова. „ГЕРБ направиха корупцията ненаказуема. А днес тя вече е секретна. Всички корупционни схеми, които  разкрихме в нашите сектори, доказано от държавните органи, бяха засекретени. Е, имаме нова мода – секретна корупция“, обяви лидерът на БСП.

„Това е началото на пълзящ преврат“, заяви зам.-председателят на парламента ген. Атанас Атанасов от „Демократична България“!

Според него, има промяна на волята на избирателите, защото от „Има такъв народ“ искаха да влязат в парламента, за да „изчегъртат модела „ГЕРБ“, а днес са в съюз с тях.

Атанасов заяви, че от „Демократична България“ ще гласуват против исканата оставка на Никола Минчев и то по аргументи, които са чули от опозицията в тази зала.

„Тези, които сглобявате новото мнозинство, искате да създадете един кабинет „Беров“, да си назначите хора в регулаторите, да си изберете удобни хора във Висшия съдебен съвет и да продължи „борисовата държава“, което няма да позволим, заяви още Атанасов.

Четете още

Избор на редактора