Атентатът срещу Гешев: Малко взрив, не било тротил, не е бил със семейството си

Три категорични факта след взрива по пътя на Иван Гешев огласи вътрешният министър Демерджиев.

При инцидента с главния прокурор не е използван тротил, а рядко използвано вещество. Взривът е бил недостатъчен, за да нанесе вреди на пътуващите в колата. Главният прокурор не пътувал със семейството си.

Има конкретни данни, които сочат към определени лица, това обяви още служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи пред журналисти в Народното събрание, цитиран от БТА.

Думите на МВР-шефа дойдоха в отговор на въпрос дали полицията има по-ясни насоки за извършителите и поръчителите на взрива до автомобила на главния прокурор Иван Гешев.

По думите на министъра има немалко оперативна информация по случая, като „голяма част от нея се обработва от анализаторите, изпратени от Европол“. Демерджиев отново потвърди, че ще се направи всичко необходимо и възможно да се достигне до извършителите и поръчителите на взрива.

„Мисля, че е редно, коректно е, когато се води едно такова разследване, то да протече безпристрастно. Мисля, че знае прокуратурата как да обезпечи това“, заяви Иван Демерджиев.

Във връзка с взривното вещество и устройство министърът коментира отново, че дори при директно попадение, то не може да проникне в купето на автомобила и да нарани пътниците вътре.

Четете още

Избор на редактора