Баба Димка от Стакевци плете чорапи за Илон Мъск

Илон Мъск ще се сдобие с ръчно плетени вълнени чорапи!

Подаръкът е специално замислен от 70-годишната Димка Цветичева от видинското село Стакевци, след като стана ясно, че най-богатият мъж на планетата може да посети България, и по-точно – Белоградчишките скали, селото, както и района около него, пише „България днес“.

Вълнуващата новина потвърди министърът на туризма Илин Димитров, който сподели в социалните мрежи снимка на имейл, изпратен от служител на Мъск. В него се отправя запитване за резервация в най-известния ресторант в Стакевци за 23 април 2023 г. и гласи следното:

„Казвам се * и се свързвам с Вас от името на г-н Илон Мъск и офиса на „Спейс Екс“, защото планираме пътуване до България през април 2023 г. Затова бихме искали да посетим ресторанта в село Стакевци и района около него. Моля да ме информирате дали можем да работим заедно, както и да ми дадете повече информация. Нямам търпение да получа отговор от Вас скоро“.

Междувременно се оказва, че в обсадата с покани към Илон Мъск да посети България, след като милиардерът се възхити от снимка на Белоградчишките скали, се е включил и вицепремиерът и министър по управление на евросредствата Атанас Пеканов. И той като като туристическия министър е изпратил покана до милиардера да посети красивата ни страна.

Четете още

Избор на редактора