Барса пак го направи, отпадна рано-рано от Шампионска лига

Барселона приключи участието си в тазгодишния сезон на Шампионската лига. Това се случи официално, след като Интер победи Виктория Пилзен с 4:0.

Върхът на падението дойде малко по-късно, когато на Камп Ноу каталунците бяха надиграни от Байрен – 0:3. Дори при две победи на Барселона и загуба на Интер в предстоящите мачове, отборът на Шави може максимум да събере 10 точки, колкото има и италианският отбор.

Това е второ поредно отпадане на Барселона в групите на Шампионска лига, след като миналата година отново приключиха на трета позиция, като бяха зад Байерн Мюнхен и Бенфика в класирането. Впоследствие тимът отпадна на четвъртфиналите от Айнтрахт Франкфурт с общ резултат 4:3.

Още един испански отбор – Атлетико Мадрид, записа разочароващо равенство 2:2 с Байер Леверкузен и отпада от груповата фаза на Шампионска лига. „Дюшекчиите“ остават с 5 точки и изостават на 4 от втория – Порто, което означава, че тимът на Диего Симеоне напуска турнира. Мадричани имаха уникален шанс да спечелят двубоя, след като получиха дузпа в 99-та минута на мача, но Караско го пропусна.

 

Четете още

Избор на редактора