Барса победи Реал и е на крачка от финал за купата

„Реал“ (Мадрид) загуби от „Барселона“ с 0:1 в първи полуфинален мач за Купата на Испания, игран на стадион „Сантяго Бернабеу“. Срещата спокойно може да мине за едно от най-слабите издания на „Ел Класико“.

Бяха изминали десетина минути игра, когато Карим Бензема вкара разкошен гол от въздуха по диагонала, но съдийската бригада правилно маркира положение на засада.

В 26-ата минута дойде време и гол на „Барса“ да бъде отменен, но с една голяма разлика – той беше зачетен след намесата на VAR. Франк Кесие получи на ръба на засадата и предизвика нескопосаната намеса на Начо, който си заби нещастен автогол.

Малко по-късно Дани Карвахал шутира силно, но високо, а като цяло домакините не можеха да намерят себе си след гола на „Барса“. Куриозното е, че за цялото първо полувреме имаше само един точен удар – автоголът на  Начо. Гостите нямаха друга стрелба, а столичани имаха пет такива, които или бяха неточни, или блокирани.

Десетина минути след подновяването на играта вратарят на гостите Марк-Андре тер Стеген се намеси с адекватно избиване при остро центриране отляво, а домакините вече гонеха 60% владеене на топката срещу вечния враг.

Срещата продължаваше да върви изключително монотонно и интересните ситуации липсваха. Двайсетина минути преди края на редовното време „Барса“ можеше да голяма степен да си реши нещата в своя полза, но шутът на Кесие срещна тялото на Ансу Фати.

В последната минута на редовното време Родриго можеше да изравни за „Реал“ (Мадрид), но фалцовият му удар профуча покрай десния страничен стълб.

Четете още

Избор на редактора