ББР подкрепи иновативна технология на „Барин Спортс“

„Мисията на Българската банка за развитие е да подкрепя иновациите, умните решения и новите технологии. Чрез дъщерното ни дружество Фонд за капиталови инвестиции подпомогнахме растежа на иновативната компания „Барин Спортс“. Това каза Цанко Арабаджиев, изпълнителен директор на ББР и председател на Съвета на директорите на Фонда, по време на форума „Държавата в подкрепа на спорта – нови възможности“, който се проведе в София Тех парк.

Събитието беше открито от президента Румен Радев, а негови организатори са Министерството на иновациите и растежа и Министерството на младежта и спорта. Участие във форума взеха и представители на министерствата на електронното управление, регионалното развитие, здравеопазването и образованието, ръководители на спортни федерации, както и представители на местното самоуправление.

„Видяхме в „Барин Спортс“ потенциал за развитие, визионерски подход и не на последно място – огромен принос в превенцията на здравето“, подчерта Цанко Арабаджиев при представянето на високотехнологичната компания, част от портфолиото на Фонда за капиталови инвестиции.

„Барин Спортс“ е създател на устройство с изкуствен интелект, което подпомага професионалните спортисти и техните треньори, предоставяйки в реално време данни за физическото състояние и натоварване на състезателите. Технологията може да намали драстично травмите в спорта, да спаси здравето и живота на състезатели с рискови показатели и да покаже кои са с най-голям потенциал за успех на терена.

„Заставаме зад малкия и средния бизнес, младите предприемачи и стартиращите компании. Подкрепяме добрите идеи и потенциала за растеж“, допълни изпълнителният директор на Българската банка за развитие.

Освен с дялов капитал, Фондът за капиталови инвестиции от Групата на ББР помага на бизнеса и със своята финансова, стратегическа и маркетинг експертиза.

Дружеството участва в капитала на предприятия от различни икономически сектори, като компаниите IPS („Интернешънъл Пауър Съплай“), „Econic One“, Барин Спортс, „Колев и Колев“, „Децибел“ и Евротръст. През август 2022 г. Фондът за капиталови инвестиции излезе с успех от сделката си с мебелната компания „М2 ПРОМ“.

Четете още

Избор на редактора