Банката за развитие стартира платформа за онлайн кредити

Как да помогне на предприемачите от всяка точка на страната да получат финансиране изцяло онлайн и да превърнат бързо и лесно идеите си в работещ бизнес? Това е мисията на Business Booster – новата дигитална платформа на Българската банка за развитие.

Стартът й беше официално даден днес. Business Booster е огромно улеснение за нуждаещите се от финансиране микро-, малки и средни компании в страната, тъй като банката не разполага с клонова мрежа.

Възможностите на платформата за подкрепа на българското предприемачество бяха представени от изпълнителния директор на ББР Цанко Арабаджиев, изпълнителния директор на дъщерното дружество „ББР Микрофинансиране“ Ивана Цанева, технологичния партньор Софтуер Груп и авторите на основната графична визия РОБО Лаб.

На премиерата на Business Booster присъстваха партньорите на банката в осъществяването на платформата Евротръст и Борика, и представители на водещите бизнес асоциации и стейкхолдъри у нас (ИАНМСП, БАИ, АИКБ, БСК, БТПП и мн. др.), както и много клиенти на банката.

Платформата стартира с програма „Микростарт“, която предлага финансиране до 50 000 лв. Предстои добавянето на нови финансови програми в Business Booster за нуждите на малкия и средния бизнес.

Съдействие на потребителите ще оказва дигиталният асистент Вики – 3D анимиран образ, който ще им помага във всяка стъпка за успешно ползване на Business Booster.

Всички необходими документи се попълват и подписват изцяло онлайн. За създаването на фирмен профил е необходимо само въвеждане на ЕИК и данните се зареждат автоматично чрез интеграция с Търговския регистър. Нужен е и квалифициран електронен подпис, за който платформата работи с Евротръст.

До края на годината ще бъде въведена и бек офис система, която ще ускори разглеждането на кредитни апликации – Credit Quest.

Business Booster предлага още безплатна „Бизнес академия“ – обучение с наръчници, видеоуроци и дигитална библиотека, където са публикувани всички необходими бланки и документи за започване на бизнес, както и специален инструмент за създаване на бизнес план – Business Plan Wizard.

За да осигури на предприемачите продажба на тяхната продукция, новата дигитална платформа на ББР им дава възможност и за лесно и безплатно откриване на онлайн магазин с вграден модул за издаване на фактури.

Четете още

Избор на редактора