Бдение за Навални пред руското посолство в София

Бдение със свещи пред сградата на руското посолство в София ще се проведе тази вечер, няколко часа след като Русия съобщи за смъртта на Алексей Навални.

То е организирано от бившия военен министър Николай Ненчев, Валентин Симеонов, Атлантически съвет на България и групите „Руската убийствена политика за България“ и „Освобождение“.

Навални, който беше най-изявеният съперник на руския президент Владимир Путин, излежаваше 19-годишна присъда затвор по обвинения в екстремизъм. Съобщението за смъртта му в затворническата колония в арктическия град Харп мигновено обиколи света.

„Днес в 18.30. часа, пред руското посолство, в памет на Навални, да кажем на Путин – Ти си страхливец и убиец! Путин е убиец! Страх го е от Свободата и съпротивата срещу властта му! За да се задържи на власт той ликвидира всичките си опоненти и нападна редица държави. Кървави войни с жертви деца и жени! Разстрелва невинни и убива враговете си! Последният му голям вътрешен враг беше Навални. Той се върна доброволно в Русия за да вдъхва надежда на съпротивата срещу Путин – вътре и извън авторитарна Русия. Той знаеше, че дава живота си в жертва на Русия и срещу Путин, но непоколебимо го направи! Целият свободен свят скърби за Навални, но още по-силно виждаме злото в лицето и властта на убиеца Путин!“, гласи анонсът за предстоящото бдение, пише Дарик.

Четете още

Избор на редактора