Безпощадна Шифрин, би рекорда на Стенмарк в Швеция

Микаела Шифрин вече е еднолично скиорът с най-много победи за световната купа. Тя постигна 87-ата в кариерата си, като направо уби конкуренцията в слалома в шведския курорт Оре. 27-годишната американка изпревари с цели 92 стотни швейцарката Уенди Холденер и с 95 родената в Оре Ана Свен Ларшон. Микаела записа и пети успех на слалом в този курорт.

В събота Микаела изравни вечния рекорд на Ингемар Стенмарт с 86 победи. „Да ме споменават в едно изречение с него е огромна чест“, написа тя след успеха. Сега легендарният швед вече е втори.

При мъжете в Кранска гора гигантският слалом бе спечелен от Марко Одермат (Швейцария), който завърши на 23 стотни пред Алексис Пентюро (Франция) и на 37 пред Хенрик Кристоферсен (Норвегия).

Одермат ще си прибере и малката световна купа в дисциплината, ако в неделя завърши пред Кристоферсен във втория гигантски слалом. В момента той има 140 точки преднина пред съперника си. Швейцарецът вече е носител на голямата световна купа за втори пореден сезон, след като гаджето на Шифрин Александър Омод Килде предпочете да не кара в Словения.

Четете още

Избор на редактора