Без Роналдо Португалия вкара 9 на Люксембург

Националният отбор на Португалия постигна смайваща победа с 9:0 над Люксембург в мач от група „J“ на квалификациите за европейското първенство по футбол в Германия през 2024 година.

Трима играчи вкараха по два гола – Гонсало Инасио, Гонсало Рамош и Диого Жота, но над всички в срещата бе Бруно Фернандеш, който записа гол и три асистенции.

Головият рецитал във Фаро започна в 12-ата минута, когато Фернандеш направи изумително центриране с външен фалц и централният защитник на Спортинг Лисабон Гонсало Инасио откри с глава. Шест минути по-късно Гонсало Рамош покачи на 2:0 след пас на Бернардо Силва, а отново Рамош направи резултата 3:0 в 34-ата минута след асистенция на Рафаел Леао.

В добавеното време на първата част Инасио вкара втори гол за домакините след втора асистенция на Фернандеш. Така на почивката Португалия се оттегли с аванс от 4:0, но домакините изобщо не бяха приключили забавлението си.

В 57-мата минута халфът на Манчестър Юнайтед Фернандеш асистира на нападателя на Ливърпул Диого Жота за 5:0. Десет минути след това Жота комбинира с Рикардо Орта, който също се разписа.

В 77-мата минута Жота покачи на 7:0, а в рамките на следващите 11 минути Бруно Фернандеш и Жоао Феликс оформиха разгромния резултат, който бе постигнат въпреки отсъствието на наказания капитан на португалците Кристиано Роналдо.

С победата Португалия остава еднолично на върха в класирането в групата с максималните 18 точки от 6 мача и голова разлика 24:0. 15 от тези попадения португалците вкараха във вратата на тима на Люксембург, който е трети с 10 точки и с напълно реални шансове за първо в историята си класиране на европейско първенство.

В друг мач от групата Словакия победи с 3:0 Лихтенщайн. И трите гола в мача паднаха още до шестата минута.

В последния двубой от групата Исландия стигна до втората си победа в квалификациите. У дома исландците надиграха Босна и Херцеговина с 1:0. Единственото попадение в мача падна в добавеното време на срещата и бе дело на Алфред Финбогасон.

В класирането Словакия е на второ място с 13 точки, Босна и Херцеговина и Исландия поделят четвъртата позиция с по 6 точки, а Лихтенщайн е на дъното без актив.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 433 (@433)

Четете още

Избор на редактора