Бекъм чака 13 часа, за да се поклони пред Елизабет Втора

Легендарният английския футболист Дейвид Бекъм изчака търпеливо 13 часа на опашка, за да се поклони пред тленните останки на британската кралица Елизабет Втора.

Бившият английски английски капитан каза, че се е наредил на опашката, дълга 5 мили, в 2,15 часа сутринта в петък и е успял да мине покрай ковчега на кралицата в 3,15 следобед.

„Винаги трябва да има уважение към нашата кралица в страната в това време на траур“, каза Бекъм, който има 115 мача за националния тим на Англия.

„Като бивш футболист и бивш капитан на Англия аз знам какво означаваше за нас да излезем на терена, за да представляваме нашата кралица, нашата страна и Трите лъва“, добави бившият полузащитник на Манчестър Юнайтед.

47-годишният няколко пъти се е срещал лично с кралицата. През 2003 година той бе удостоен от Нейно Величество с приза Офицер на Ордена на Британската империя за заслугите си към футбола.

„Нейно Величество беше специален човек и ще липсва на всички. По всяко време на моята кариера, когато са ме помолили да направя нещо по отношение на Кралското семейство, Нейно Величество, принцовете, нашия крал сега, винаги съм бил много готов да направя това. Израснах в семейство на роялисти. Днес се сещам за моите баба и дядо, защото ако баба ми и дядо ми бяха живи, щяха да бъдат тук, така че е хубаво да съм тук, за да отпразнувам с всички живота на Нейно Величество и наследството, което тя оставя“, обясни футболистът.

Четете още

Избор на редактора