Бербатов поиска от БФС да върне изключените клубове

Водачът на опозицията в българския футбол Димитър Бербатов и екипът му отново се застъпиха за клубовете, които бяха изключени от футболния съюз (БФС). Те призоваха отборите да бъдат възстановени като редовни членове на организацията.

На 23 март изпълнителният комитет на БФС взе мерки срещу 60 клуба, участвали в непризнатия конгрес пет дни по-рано. Сега Бербатов се позовава на решението на Софийския градски съд, свързано с конгреса от пролетта.

„Разрешаването на този казус ясно ще покаже в чий интерес работи изпълнителният комитет – в интерес на клубовете, членове на БФС, или в интерес да брани (Борислав) Михайлов от клубовете, изразили желанието си за неговата смяна“, се казва в позиция, публикувана от екипа на Бербатов във „Фейсбук“.

Призивът към членовете на изпълнителния комитет на БФС е „да проявят морал и мъдрост и да се произнесат, спазвайки устава и закона“.

„Аргументите ясно им ги даде българският съд. Призоваваме Борислав Михайлов да заеме мъжка позиция и да подкрепи спазването на устава и закона. Всичко друго би означавало, че на практика Михайлов изхвърли клубовете, участвали в конгреса през март 2022, от страх и заради подкрепата им към Димитър Бербатов. Ще продължи ли безчинстването на Михайлов и тясното му обкръжение или те ще покажат, че след дълги години най-сетне са готови да работят по устав и закон? Предстои да разберем“, се казва още в текста

Четете още

Избор на редактора