Берлускони иска да се прибере вкъщи за Великден

Бившият италиански премиер Силвио Берлускони, който от сряда е в интензивното отделение в болницата „Сан Рафаеле“ в Милано, вече иска да се прибере вкъщи, казаха днес медицински източници, цитирани от АНСА.

Медийният магнат и лидер на партия „Форца Италия“ е лекуван от белодробна инфекция и хронична левкемия.

Състоянието на 86-годишния милиардер е стабилно, макар че той все още има белодробна инфекция, заявиха цитираните медицински източници.

Джани Лета, близък съветник на бившия италиански премиер, каза днес, след като го посети, че Берлускони е по-добре, отколкото е очаквал.

„Разговаряхме и според мен е той е по-добре, отколкото си мислех. Може да му пожелаем Честит Великден, защото e поел по пътя на възстановяването, да не кажа на възкресението“, заяви Лета пред репортери.

Също днес Паоло Барели, лидерът на групата на „Форца Италия“ в долната камара на италианския парламент, каза, че третата нощ на бившия премиер в интензивно отделение „e преминала спокойно“. „Берлускони реагира на терапиите, това е много важно и ни дава надежда“, добави той.

„Тежко е, но ще успея и този път“, каза вчера по телефона медийният магнат на Аугусто Миндзолини, редактор на неговия семеен вестник „Джорнале“.

Четете още

Избор на редактора