Бившият следовател Петьо Петров е обявен за издирване

Бившият следовател Петьо Петров, известен с прякора Еврото, е бил обявен за издирване от МВР по искане на прокуратурата. Това се случва часове след като държавното обвинение проведе акция в ресторант на столичния бул. „Черни връх“.

Според неофициална информация Петров е издирван по дело за изнудване, образувано от районната прокуратура в София. Издирването съвпадна и с интервю на бившата съпруга на някогашния следовател Любена Павлова пред „Антикорупционен фонд“. То е по темата със скандала „Осемте джуджета“, в който Петров бе посочен като главно действащо лице.

Акцията в София е проведена късно вечерта в понеделник. Тогава екипи на Специализирания отряд за борба с тероризма и прокуратурата са влезли в известен столичен ресторант на бул. „Черни връх“.

Aкцията е по разпореждане на Софийската районна прокуратура са извършени процесуални действия срещу две лица – известни бизнесмени.

Операцията е свързана с Петър Петров-Пепи Еврото и Размиг Чакърян-Ами. Според данни от Търговския регистър съвсем близо до ресторанта се намират седалищата на две от фирмите, в които има участие Чакърян. Едно от дружествата е „Интерпред Еврологистик“, което в продължение на 10 години извършваше фитосанитарния контрол на „Капитан Андреево“.

Проверява се какви са връзките им с убития преди дни в ЮАР – Красимир Каменов-Къро.

Четете още

Избор на редактора