Бил Гейтс забогатя с 2 млрд. долара само за ден

Рязкото поскъпване на акциите на Microsoft по време на търговията в сряда направи Бил Гейтс по-богат с 2 млрд. долара.

Бил Гейтс остава един от най-големите акционери в Microsoft със 103 милиона акции в компанията, което възлиза на дял от 1,38%, според данни на FactSet.

След като цената на акциите на Microsoft се повиши по време на търговията в сряда с $19,95 до 295,37 долара, акциите на Гейтс в Microsoft вече струват около 2 млрд. долара повече.

Акциите на Microsoft поскъпнаха вчера с цели 7,2%, регистрирайки най-доброто си процентно увеличение в рамките на една сесия на търговия от 10 ноември 2022 г., когато те се повишиха с 8,2%.

Ръстът на акциите на Microsoft беше факт, след като технологичният гигант отчете силни тримесечни резултати, които помогнаха да се потушат някои от притесненията на Уолстрийт относно състоянието на облачните и софтуерните услуги.

Акциите на Microsoft поскъпнаха въпреки съобщение от Службата за конкуренция и пазари на Обединеното кралство, че ще блокира планираната сделка на компанията за придобиване на Activision Blizzard Inc. за 69 млрд. долара поради опасения относно конкуренцията на пазара на облачни игри.

Четете още

Избор на редактора