Бионсе счупи рекорда на Грами с 32-ри трофей

Бионсе спечели рекордната 32-ра награда Грами, докато Хари Стайлс спечели албум на годината на тазгодишната церемония в Лос Анджелис, съобщи BBC.

Бионсе влезе в историята, като спечели наградата за най-добър денс/електронен албум за еуфоричния си танцов опус Renaissance.

По този начин тя изпревари унгарско-британския диригент Джордж Солти, чийто рекорд от 31 Грами се задържа повече от 20 години.

„Опитвам се да не бъда прекалено емоционална“, каза звездата, приемайки наградата си. „Опитвам се да приема тази нощ.“

Тя продължи да благодари на семейството си, включително на покойния си чичо Джони, който й помогна да направи сценичните й тоалети, преди да стане известна. Бионсе по-рано каза, че битката му с ХИВ е повлияла на интереса й към денс музиката и нейните исторически връзки с ЛГБТК общността към Renaissance.

Като цяло Бионсе спечели четири награди на церемонията, но пропусна някои от ранните презентации, след като остана в задръстения център на Лос Анджелис.

Въпреки успеха си, Бионсе отново не получи желаната награда за албум на годината.

Досега тя е губила наградата четири пъти, най-вече през 2017 г., когато нейният изповедален шедьовър Lemonade беше победен от 25 на Адел.

Тази година Хари Стайлс взе короната, като гласуващите за Грами разпознаха гладкия, удобен за радиото поп на третия му албум Harry’s House.

„В нощи като тази очевидно е толкова важно за нас да помним, че няма такова нещо като най-добро в музиката“, каза той.

Той обаче беше видимо трогнат от оказаната му чест и добави: „Това не се случва често на хора като мен и това е толкова, толкова хубаво“.Той получи наградата си с целувка от Дженифър Лопес.

Четете още

Избор на редактора