Близки на загинали в катастрофи протестират в София

Близки на загинали пешеходци и пострадали в катастрофи се събраха на национален протест пред парламента с настояване за спиране на войната на пътя. Към тях се присъединиха и граждани, които всяка вечер се събират на мястото на катастрофата на столичния булевард „Сливница“, където миналата неделя 18-годишен водач блъсна и уби други двама младежи.

Протестиращите настояха за край на войната на пътя и за мерки от страна на държавата. Те предлагат употреба на алкохол и наркотици и грубо нарушение на правилата за движение по пътищата да се считат за умишлено престъпление и да се наказва като такова.

Организаторите на акцията дават една седмица срок за изпълнение на тези искания и заплашват с блокада на 10 града у нас, на магистрали, а също и с гражданско неподчинение.

От Народното събрание протестното шествие ще продължи до Орлов мост, където ще блокира кръстовището.

Към тях ще се присъединят хората, които по-рано днес изпратиха в последния им път Ани и Явор, загинали при тежкия инцидент на столичния булевард „Сливница“ миналата неделя вечер. Поклонението пред тленните им останки бе в Централните софийски гробища.

Четете още

Избор на редактора