Блинкен ни поздрави: Заедно сме по-силни

От името на Съединените американски щати отправям нашите най-добри пожелания към народа на България по случай вашия национален празник. Тази година е от специално значение, защото отбелязваме 120-ата годишнина на дипломатическите отношения между България и САЩ. Това се казва в изявление на Антъни Блинкен – държавен секретар на САЩ по случай националния празник на Република България.

„През годините нашето приятелство прерасна в многостранно партньорство. Като приятели, партньори и съюзници в НАТО, ние се гордеем със своите споделени ценности и работим съвместно, за да гарантираме мир, сигурност и просперитет за народите си. Знайте, че ние стоим рамо до рамо с вас и вашите съседи, докато се изправяме срещу трудностите, причинени от непровокираната война на Русия срещу Украйна“, добави Блинкен.

„Заедно сме по-силни, благодарение на сътрудничеството си по важни теми като върховенството на правото и демократичните институции, диверсифицирана и надеждна енергийна среда, разширени икономически връзки и междучовешки отношения на нашите държави. Очаквам с нетърпение да задълбочим своето партньорство през следващата година“, се казва още в изявлението.

Четете още

Избор на редактора