Бойко Рашков: При ареста на Борисов имаше неотложност

Никой не пожела да прочете материалите, съпътстващи така оспорваната заповед за задържане за 24 часа на Бойко Борисов. При ареста имаше неотложност. Така бившият вътрешен министър Бойко Рашков коментира пред БНТ ареста на лидера на ГЕРБ, който бе окончателно обявен за незаконен от Софийския административен съд.

„В решението на Административния съд отново е казано, че в заповедта не са записани фактическите основания. А заповедта не може да ги съдържа по една много проста причина – те са 470 страници и не могат да намерят място в една страница – бланка за задържане. По времето на Терзийски и Младен Маринов те задържаха за 24 часа, когото пожелаят, и такъв шум вдигнаха. Имаше неотложност в друг смисъл, но този въпрос е чисто правен.“

Рашков коментира и участието си в предизборната надпревара. Той е водач на листата на „Продължаваме промяната“ в Перник.

„Ако бъда избран, ще работя за продължаване на борбата срещу корупцията. Да съм председател на КПКОНПИ за мен не е цел №1″, заяви бившият министър на вътрешните работи.

Трагедията в Бургас се използва за политически цели и предизборно.

„Не прави чест на политически субекти да правят кампания на гърба на смъртта на момчетата. Пресилено е, че в МВР се прави чадър върху трафика на мигранти. Не трябва да се избързва с въпроси, които имат политически оттенък. Прехвърля се отговорността. Причините за случилото се в Бургас подлежат да се изяснят в хода на разследването“, заяви още той.

„Взети са мерки за подсилване на охраната на границата с жандармерия и военни формирования, прави се всичко, което държавата може да направи, има сериозни проверки на граничните пунктове“, допълни Рашков.

Четете още

Избор на редактора