Бойко Рашков ще води листата на ПП в Перник

Обсъжда се Бойко Рашков да е водач на листата в Перник, където преди бе бившият председател на Народното събрание Никола Минчев. Това потвърди Калина Константинова от „Продължаваме промяната“ пред Nova. По думите й, Рашков заслужавал да оглави листа. Бившият вицепремиер в правителството на Кирил Петков каза още, че Рашков е направил най-чистите и честни избори у нас.

Партията обсъжда отново и Христо Петров, познат с артистичния псевдоним Ицо Хазарта, да е водач на листа в София. Най-вероятно рапърът отново ще се изправи срещу Бойко Борисов в 25-и МИР, където миналия път събра повече гласове от лидера на ГЕРБ.

Листите за парламентарните избори на 2 октомври на ПП още не са готови във финалния си вариант, но през следващите дни ще бъдат изчистени и приети.

Константинова не мисли, че ще води листа. „Аз съм в София, водещо е за водачите на листа да са родом от мястото, където ще са начело, да познават местните проблеми в дълбочина“, каза тя.

„Промяната“ е поканила напусналите ИТН да се приобщят към техния модел, защото оценявала смелостта и куража им да се изправят срещу един модел.

По горещата тема за газа Константинова заяви: „Това, което трябва да направим, е да осигурим на българите най-евтин газ. От къде идва той, е въпрос на преговори“.

По думите й това, което има на масата от „Газпром“, не е изгодно, защото не е доставчик, на който може да се разчита. „Ако се направи договор, който е изгоден – тогава е ОК“, посочи Константинова.

Тя коментира още, че „Демократична България“ е естествен партньор на ПП и ще бъдат в обща коалиция за управление след изборите. Според нея обаче двете формации са по-силни по отделно.

Името на новия премиер ще бъде взето след решение на коалиционните партньори. „Никой от нас не е женен за мястото, което му е отредено на първия рунд“, каза бившият вицепремиер.

Четете още

Избор на редактора