Борисов: България си има Меси и това съм аз! Няма по-добър премиер от мене

Всички питат защо само преди две години България беше силна европейска и прогнозируема. Тогава показателите на България бяха толкова добри, че ни приеха в най-бялата организация на Европа – Европейския банков съюз, и преди Хърватия ни взеха в Еврозоната. Сега нашето място е заето от хървати, румънци, гърци. Това заяви пред Младежи ГЕРБ във Враца Бойко Борисов като подчерта „казвам го с прискърбие, защото гледайки колегите, и знаейки, че сме били преди тях, щяхме да сме в Еврозоната и Шенген“.

Охраната на Шенгенската граница не може да се оспори. Преди две години имаше нулева миграция, граничарите се ръководеха от най-добрите професионалисти. През глава идваха лидерите на Европа да гледат как България се е справила. Две години безвремие и експерименти, политически назначения в МВР и чистки, водят до този резултат, коментира Борисов.

Изходът е незабавно да се състави правителство, за кратък срок Трябва да направим правителство. За 20-30 дена да гарантираме сигурността по границата, и да влезем трите държави заедно. Това съм изразил и на срещата на върха вчера. Премиерът на Холандия казва абсолютна истина – границата ни в момента е разграден двор. Над 75 хиляди мигранти има в Австрия. Канцлерът казва „Откъде дойдоха?“, а те като отидат в центровете, казват откъде са минали, тайна няма, обяви Борисов.

Две години на гладно куче хляб не може да подадат – държавата стене, само ние не сме си дали план. И тези се наричат „професионалисти“, умни и красиви. Не обиждам, говоря с факти, обясни още Борисов. „ГЕРБ има два варианта – премиер си имаме – по-добър от мен няма, колкото и нескромно да звучи. Такова правителство на малцинството надали е най-доброто, което може за стабилност и разбирателство да се случи в момента. Още не е узрял политическият ни елит. И Меси е на 31 г., но като влезе, вкара първия гол. България си има Меси в това отношение, и това съм аз“, коментира лидерът на ГЕРБ.

Четете още

Избор на редактора