Борисов към Нинова: Ще ви подкрепим, ама друг път

Тук сме, за да се опитаме да поговорим как виждаме следващите месеци или дори година, защотото това, което го казахте, присъства в програмите на всички партии. Убеден съм, че отиваме на пети избори, след които ще се говори същото. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на срещата си с Корнелия Нинова относно възможността за съставяне на правителство с третия мандат.

Според Борисов такъв разговор е трябвало да се проведе по-рано, за да се види как и по какъв начин би могло да се конституира работещо правителство.

Бившият премиер отчете, че от срещата днес отсъстват ПП и ДБ и припомни, че за реализацията на първия мандат не са им стигнали петима депутати, защото „този разговор не беше проведен преди и тогава нямаше да има значение чий е мандатът“.

Ако имахме подобно решение, и президентът Радев щеше да се съобрази. Тогава не ни стигна мъдрост, сила и воля. Най-лесно е още избори, кампании, приказки… никой не желае да погледне сериозно на управлението. Думата „хаос“ вече е в речника на всички политици, политолози и социолози, отбеляза Борисов.

Той поясни пред Нинова, че има решение на Конгреса на ГЕРБ, според което всякакви коалиции с левицата са забранени.

Но аз ще разговарям с колегите подобна забрана да отпадне, защото БСП много се промени и това не би трябвало да бъде спирачка за програмно или експертно правителство. Сега няма как да ви подкрепим, но изразявам уважение към вас, към вашите избиратели и вашата парламентарна група с моето присъствие, обърна се Борисов към Нинова.

Борисов заяви, че ще очаква от структурите по места на партията да се произнесат относно ветото да се разговаря с БСП за евентуални коалиции. По думите му целта е при подобни кризисни ситуации да има възможност за участие в разговори за излъчване на експертно правителство.

Четете още

Избор на редактора