Борисов: Най-добър съм, но няма да съм премиер

ГЕРБ-СДС можем да направим правителство с първия мандат, но няма да е устойчиво. Няма да предизвика спокойствието, което обществото иска, каза днес пред Би Ти Ви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той благодари на Радев, че проявява мъдрост и търпение, като не бърза с връчването на мандатите.

Борисов посочи, че гласуваните в парламента решения показват, че има една много добра коалиция. „При такова единодушно гласуване за самолетите F-16, помощта за Украйна,

продължаването на пътя към еврозоната и 100% диверсификация за ядреното гориво как ще аргументират развалянето на този парламент“, попита лидерът на ГЕРБ. В събота той отново отбеляза, че парламентът работи по-добре от всякога.

Борисов смята, че най-лесно правителство би се направило с мандат на „Български възход“. Лидерът на ГЕРБ не скри, че такъв кабинет ще е с кратък мандат, но пък поне ще е минала зимата.

„Аз ръководя най-добре от всички, но няма да бъда кандидат за премиер на ГЕРБ, за да е сигурно, че ще има правителство. Имаме прекрасни експерти, министри, нови, стари“, каза той в отговор на въпрос.

„Готов съм за лидерска среща с Асен Василев и Кирил Петков, но първо експертите да си свършат работата и да е ясно нашата парламентарната група какво подкрепя.

Срещите на експертите тепърва предстоят, след като през тази седмица се проведоха първи разговори след изборите между ГЕРБ и „Продължаваме промяната“.

Четете още

Избор на редактора