Борисов не дава спецслужбите на Петков, иска свои хора

„Ако вярно службите да са при Кирил Петков, мисля, че това е неприемливо. Естествено е да искаме да има хора от ГЕРБ.“ Така Бойко Борисов коентира изтеклата информация, че Кирил Петков е вариант за вицепремиер с контрол на спецслужбите.

Виждаме един неправилен подход. Опитът да се върне бюджета отново на служебното правителство не само не е правилно, а е подло и безотговорно. Тогава президентът с право може да ни нарича „шарлатани“ и „безотговрници“, той ще е прав.

Това коментира в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по отношение на обявеното намерение за отхвърляне на Бюджет 2023 на служебния кабинет.

„Бюджетът е основата на политиките. Той е отговорност, дори за партиите, които не са в преговорите, но дружно в предните парламенти се намаляваха данъци. Връщането на бюджета на МФ е опитът на Асен Василев да си скрие провала на финансовата политика“, изтъкна още лидерът на ГЕРБ.

Според Борисов, екипите по секторните политики работят добре, а до утре ще има обща програма, която като се наложи върху бюджета, ще може да се разбере какви разходи и приходи да се планират.

„Аз се дръпнах от първия ред, за да дадем шанс за правителство. Според мен Кирил Петков и Асен Василев също да се отдръпнат назад, за да се даде шанс на 4-годишно експертно управление“, призова Борисов.

Българите са показали много пъти, че от инат могат да катастрофират. Той също така припомни, че има редица поговорки в тази посока. „В българския казан няма дявол“, заяви той. „Сами се теглим надолу. Ако искаме още надолу – няма да правим коалиция с никой“, добави той.

Четете още

Избор на редактора