Борисов отказа, после размисли и си даде имунитета

Бойко Борисов сътвори поредното си политическо шоу в кулоарите на парламента. Той първо категорично отказа да си даде доброволно имунитета.

„На съучениците на Гешев няма да го дам, докато това продължава“, заяви Борисов и припомни, че имунитетът му е даден от народа. После се прибра в стаята на ГЕРБ в  парламента. Оттам излезе с новината, че се отказва от депутатския си имунитет. Решението си бил взел след разговор с парламентарната група на ГЕРБ.

„Все пак аз съм Бойко Борисов. Ще си дам имунитета, въпреки толкова очевидното направено от тогавашния главен прокурор срещу мен. Но аз вярвам и на българския съд, и на българската прокуратурата. Няма да бъда жертва на шантаж и изнудване, за да си прокарват и едните, и другите решенията“, заяви Борисов.

Имунитетът на лидера на ГЕРБ бе поискан на 2 юни от вече бившия главен прокурор Иван Гешев. Тогава той внесе в Народното събрание искане за сваляне на имунитета на лидера на ГЕРБ във връзка с досъдебно производство по „Барселонагейт“.

Тогава обаче Борисов отказа да си даде имунитета. „Аз две години бях без имунитет. Категорично няма да си го дам доброволно сега, защото трябва да си сляп, за да не видиш какво се случва в момента“, каза тогава лидерът на ГЕРБ. И обясни, че прокуратурата се е задействала, за да няма правителство.

След това депутатите създадоха специална комисия за имунитетите, която вчера тръгна с фалстарт, след като не събра кворум.

Четете още

Избор на редактора