Борисов пак иска да ни открадне времето, живота и държавата

Не е новина, че Бойко пак се кара на журналисти.

Не е новина, че след това просташко-фамилиарно се прави, че се извинява.

Не е новина, че се проявява като типичен насилник.

Не е новина, че прехвърля вината върху жертвата.

Не е новина, че използва изрази като „шъ мъ прощааш, ама ти така го каза, че…“

Единствено е новина, че медиите продължават да го отразяват. В нормална държава, с нормални отношения политици-медии, с нормални институции, подобен тип насилник нямаше да се види в медия следващите няколко месеца.

В нормална държава…

И да, оправдание тип „шъ мъ прощаате, ама язе съм си такъв, естествен, и така си говорим“ е валидно някъде до трети клас. Или за Тризначките. Всичко друго е опростачване на обществения живот и вербално насилие.

Знам, че на фона на раздавалките това е нищожно. Но явно нашата прекрасна прокуратура се интересува само от безпомощни жени, а не какво се случи през последните години.

И още една новина, която явно не е новина, защото от ГЕРБ се правят, че не са чули. Всички обвинения срещу Божков са паднали и на последна инстанция в съда. България губи близо 500 000 000 лв. Да, повтарям, няма да си вземем близо половин милиард. Защото тогава институциите некадърно са направили цялата акция срещу Божков. Но няма да чуем коментар по това. А само как един насилник продължава да се кара на всички.

Пак иска да ни открадне времето. Пак иска да ни открадне живота. Пак иска да ни открадне държавата.

Докога?

От Фейсбук профила на автора. Заглавието е на редакцията.

Четете още

Избор на редактора